maanantai 25. maaliskuuta 2019

113. Visertäjä liikkeellä ja varjo teema aiheena

Tänä keväänä me visertäjät annoimme ryhmiin listan aiheista, joista ryhmät saivat itse päättää mihin haluaisivat tutustua tarkemmin. Yksi aihe oli valo ja varjo. Tätä me lähdimme sitten yhden ryhmän kanssa tutkimaan. Lopulta päädyimme varjoteatteriin, mutta mitä sitä ennen teimme?

Ulkona ei kyseisenä päivänä aurinko paistanut, joten meidän piti turvautua keinovaloon. Apuna käytimme valkokangastykkiä. Siitä heijastimme valon ensin seinälle. Hirmu hauskaa oli tehdä itsestä varjo. Olimme isoja sekä pieniä. Kokeilimmekin, että miltä näyttää, jos kaveri seisoo kauempana seinästä kuin toinen. Samalla tuli harjoiteltua käsitteitä eteenpäin ja taaksepäin. Ensiksi saattoi olla isompi kaveria ja seuraavaksi pienempi. Me oltiin ovelia!

Minulla oli mukana erilaisia kuvia ja arvuuttelimme varjojen avulla, mikä mikäkin kuva oli. Parasta oli kuitenkin itse esittäminen, joten otimme lakanan ja heijastimme tykin valon lakanan takaa. Sitten vuoron perään pääsimme tekemään itse varjoja. Oli todella hauskaa ja aika kului nopeasti. Varjoteatteri aiheena sopii niin isommillekin kuin pienille lapsille. Kaikki tykkää, kun saa itte tehdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti