maanantai 22. tammikuuta 2018

45. Meillä lapset saa kuvata

Meidän ryhmässä kuvataan tosi paljon. Useimmat kuvat otetaan päiväkodin puhelimilla. Syksyn aikana on kuvia kertynyt useampi tuhat, mutta ihan jokaista hetkeä ei ole kuvamuotoon pystynyt tallentamaan.

Nyt selaillessa kuvakansioita on mukava palata ajassa taaksepäin ja miettiä hetkiä toimintakauden ajalta. Meillä ei vain aikuiset kuvaa, vaan myös lapset saavat kuvata puhelimilla. Kuvia selaillessa huomaa, kuinka toinen ihminen katselee tilannetta ihan eri näkökulmasta. Varsinkin lasten ottamat kuvat, niissä on usein sellaisia muistoja, joita aikuisena ei ole edes huomannut katsoa. Kuvia on myös paaaaljon! Usein samasta tilanteesta saattaa olla 30 kuvaa lasten ottamina, kun aikuinen olisi ottanut 2 kuvaa. Lisäksi aikuisten kuvat ovat monesti aseteltuja tekemällä tehtyjä, kun lasten kuvissa näkyy juuri se tilanne aidoimmillaan.

Lapsi ei voi myöskään oppia ilman, että hän saa kokeilla. Ollaan myös huomattu, että lapset kohtelevat puhelimia ja kameroita hyvin varovasti, kun he käyttävät niitä. Tässä muutama arkiston helmi.


PS. Aikuiset sekä lapset, muistakaa kuvata :)
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti