keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Nyt se alkaa!

Tervetuloa meidän Blogiin!


Saanko esitellä; me olemme vihervisertäjät! Mitä me oikein teemme, ketä olemme ja miksi me teemme, selviää sinulle, kun luet meidän alla olevan tekstimme.
  1. Mitä se "Minä luonnossa, luonto minussa" tarkoittaa?
  2. Mitkä ihmeen vihervisertäjät?
  3. Mitä löydät blogista ja miten usein me tänne kirjoittelemme?
1. Tämä blogi kertoo Minä luonnossa, luonto minussa -hankkeen etenemisestä. Hanke on opetushallituksen rahoittama, ja pilottiryhmänä toimii Seinäjoen kaupungin, Päiväkoti Satulinnan ankkastukit -metsätoimintaryhmä. Meidän hankkeemme kohderyhmänä on esiopetus, mutta vinkkejä voi hyödyntää varhaiskasvatuksesta koulumaailmaan asti.
Hankkeessa on kolme tavoitetta:
  1. Oivaltamisen ilo! Edistetään opettajien ja kasvattajien suhtautumistapaa teknologian käyttöön esiopetuksessa. Me pilottipäiväkodissa ja -ryhmässä kokeilemme kaikkea ja dokumentoimme yhdessä lasten kanssa.
  2. Lähdetään luontoon! Tutustutaan lasten kanssa lähiympäristöön ja sen mahdollisuuksiin luonnon ihailun ja ihmettelyn kautta, sekä oppitaan ymmärtämään oman toiminnan vaikutukset luontoon. Pilottiryhmämme metsäilee parina päivänä viikossa. 
  3. Yritetähän itte! Tuodaan näkyväksi esiopetuksen opettajien mahdollisuudet edistää yritteliäisyyteen ja kuluttamiseen liittyviä sisältöjä. Tarjoamme tukea yhteistyökumppaneiden etsimiseen. Kaikkea ei tarvitse itse osata, vaan hyödynnetään paikallisia apuja. Meidän kolme K:ta on Kestävä kehitys, Kohtuullinen kuluttaminen ja Kauppatoiminnan ymmärtäminen. Olemme rakentaneet pilottipäiväkotiin leikkikaupungin. Olemme kasvattaneet vihanneksia, joista itse valmistamme syötävää! Ai, että ku itte tehty on hyvää :)
Hankkeemme aihepiireinä ovat:
  • Yrittäjyyskasvatus
  • Luonto- ja ympäristökasvatus
  • Teknologiakasvatus
  • Ruokakasvatus
2. Vihervisertäjät ovat hankkeen parissa työskentelevät kaksi pilottiryhmän lastentarhanopettajaa.
3. Blogissa kerrotaan, mitä hankkeessa tapahtuu, mitä meidän pilottiryhmämme touhuaa ja missä vihervisertäjät liikkuvat. Me kirjoittelemme kuulumisiamme useamman kerran kuukaudessa, vaihtelevan epäsäännöllisesti.


Toivottavasti lähdet meidän matkaamme mukaan ja seuraat hankkeemme etenemistä :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti