keskiviikko 21. marraskuuta 2018

96.Tiedeiltapäivät

Hei!


Vihervisertäjät ovat yhteistyötahojensa kanssa pitäneet tänä syksynä Seinäjoen varhaiskasvatuksen väelle kaksi tiedeiltapäivää. Näissä pajoissa on päästy sukeltamaan tiedekasvatukseen usean eri pisteen puitteissa ja toivottovasti saatu paljon uusia ideoita tiedekasvatukseen eri-ikäisten kanssa!


Mukana ovat olleet myös yhteistyökumppanit Luma-keskus Pohjanmaa, Lakeuden Etappi, Lakeuden Ursa sekä Westenergy omine pisteineen.

Westenergy ja Lakeuden etappi opastivat meitä jätteiden käsittelyn kiehtovassa maailmassa ja Lakeuden Ursa valotti Avaruuden pääkaupungissa olevia mahdollisuuksia avaruuden ja tähtien tarkkailuun.

Pisteillä on päässyt tutustumaan värien sekoittumiseen elintarvikevärien avulla, tutkimaan magnetismia kivien avulla, selviteltiin maan happamuutta, täyttämään ilmapalloa ilman puhaltamista ruokasoodan ja etikan avulla sekä Easi scope-mikroskoopeilla tutkittiin naavaa, oksaa sekä suppilovahveroa.

Kiitos kaikille niin tiedepäivissä vierailleille kuin mukana olleille!

Ohjeet tiedeiltapäivän tiedepisteiseen materiaaleihin löydät LUMA-keskuksen sivuilta https://www.univaasa.fi/fi/sites/luma/materiaalit/tiedeprojekteja_varhaiskasvatukseen/

Kannattaa käydä kurkkaamassa! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti